A katonai hivatást népszerűsítik

Írta:  8200 Veszprém március 10 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprémet is érinti a Magyar Honvédség “Toborzó országfutás 2016” elnevezésű rendezvénye, amely többek között a katonai hivatást kívánja népszerűsíteni.

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a főváros és valamennyi megyét érintő 2016 kilométeres váltófutást rendez április 13. és május 20. között. Az esemény május 12-én érinti megyénket, ehhez kapcsolódva toborzó napot tartanak Veszprémben - ismertették sajtótájékoztató keretében csütörtök délután a városházán.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy régi kötődés tudhat maga mögött a honvédség és a város. Kiemelte, a rendezvény jó alkalmat nyújt arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a katonaság életébe.

Soós Gyula őrnagy, a 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka ismertette, ez az első ilyen alkalom és nem titkolt céljuk, hogy a fiatalok számára szimpatikussá tegyék ezt a hivatást. A futók a délutáni órákban érkeznek az Óváros térre, majd haladnak tovább Hajmáskér felé, de emellett a nap folyamán katonai bemutatók, zenei programok színesítik a toborzó napot.
 

Ezt már olvasta!?

Algásodik a Balaton, de ez jó jel

A Balatonalmádinál megjelent algaszőnyeg a víz tisztaságát jelzi és hamar eltűnik a szakember szerint.

Civil egyesületek ünnepe

10. alkalommal rendezték meg a civil napot Veszprémben, ahol a város civil szervezetei mutatkoztak be a helyieknek.

Tűz és füst a színházban

A Veszprémi Petőfi Színházban gyakorlatoztak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kedden este.

Kampány indult a helyes szájápolásért

A magyarok jelentős része fogágybetegségben szenved.

Leszállt egy Cessna kisrepülő hétfőn az M1-M7-es autópálya budapesti bevezető szakaszán.

Bakony Média névjegykártya