Visszahívtak egy bizottsági elnököt

Írta:  8200 Veszprém március 31 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Leváltották Katanics Sándort, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnökét az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Katanics Sándor büntetőfeljelentést tett egy veszprémi vállalkozó ellen egy sajtótájékoztatón elhangzottak miatt, amikor a vállalkozó a politikust kritizálta. Az eljárás során azonban azt állapították meg, hogy a vállalkozó csak a szabad véleménynyilvánításhoz való jogával élt, és nem követett el jogsértést - foglalta össze az előzményeket közgyűlési tudósításában a vehir.hu.

Az eljárás után több fideszes képviselő is felvetette, hogy Katanics Sándornak le kellene mondania az elnöki posztjáról. A polgármester felajánlotta a Demokraták Veszprémért frakciónak, hogy új elnököt jelöljenek, ők ezzel nem kívántak élni. Véleményük szerint a politikus mint magánember indította a büntetőfeljelentés, a másik oldal szerint azonban az ügyészség úgy vizsgálta az esetet, mint akit képviselői minőségben támadtak.

Hosszas vita után 18 jelen lévő képviselőből 13 igen, 5 nem szavazattal fogadták el a döntést, miszerint Katanics Sándort visszahívják a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság éléről.

A közgyűlésen történtekről bővebben itt olvashatnak. 

 

Ezt már olvasta!?

Focilázban a fűnyíró

Az alábbi kép a Jutasi úton készült, a labdarúgó pályáknál megszokott mintára sikerült lenyírni a füvet a Barátság parkban. Hajrá, magyarok!

Az Egyesült Államokból származik a nagyszülők világnapjának kezdeményezése, de több európai országban is elterjedt már.

Hamarosan kezdődik a Jazzpiknik

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik.

Módosul a buszok útvonala a belvárosi építkezés miatt

Forgalmirend-változás lép életbe Veszprém belvárosában a körforgalmi csomópont építése miatt. Ez jelentősen érinti a buszforgalmat is. 

Viharos erejű szél adott feladatot a megyei tűzoltóknak

Tizenegy esetben riasztották az olykor viharos erejű szél okozta káresetekhez Veszprém megyében a tűzoltókat december 27-én, kedden. 

Na-Bed