Visszahívtak egy bizottsági elnököt

Írta:  8200 Veszprém március 31 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Leváltották Katanics Sándort, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnökét az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Katanics Sándor büntetőfeljelentést tett egy veszprémi vállalkozó ellen egy sajtótájékoztatón elhangzottak miatt, amikor a vállalkozó a politikust kritizálta. Az eljárás során azonban azt állapították meg, hogy a vállalkozó csak a szabad véleménynyilvánításhoz való jogával élt, és nem követett el jogsértést - foglalta össze az előzményeket közgyűlési tudósításában a vehir.hu.

Az eljárás után több fideszes képviselő is felvetette, hogy Katanics Sándornak le kellene mondania az elnöki posztjáról. A polgármester felajánlotta a Demokraták Veszprémért frakciónak, hogy új elnököt jelöljenek, ők ezzel nem kívántak élni. Véleményük szerint a politikus mint magánember indította a büntetőfeljelentés, a másik oldal szerint azonban az ügyészség úgy vizsgálta az esetet, mint akit képviselői minőségben támadtak.

Hosszas vita után 18 jelen lévő képviselőből 13 igen, 5 nem szavazattal fogadták el a döntést, miszerint Katanics Sándort visszahívják a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság éléről.

A közgyűlésen történtekről bővebben itt olvashatnak. 

 

Ezt már olvasta!?

Több mint 3 tonna lejárt édességet vontak ki a forgalomból

Összesen 30 tonna (64 raklap) édességet vizsgáltak át a Nébih szakemberei.

Középiskolásoknak mutatkozik be a Magyar Honvédség

 Magyar Honvédségnél megtalálható továbbtanulási-, valamint munkalehetőségeket mutatják be Veszprémben január 18-án, szerdán az Agórában.

Rendőrség, kicsit másképp

Nyílt napot tartottak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon a megyei középiskolák végzős tanulói számára.

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében.

Ököllel rendezte a közlekedési vitáját

Közúti veszélyeztetés és közlekedés biztonság elleni bűntett miatt indított nyomozást egy 42 éves férfi ellen a rendőrség. 

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika