Visszahívtak egy bizottsági elnököt

Írta:  8200 Veszprém március 31 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Leváltották Katanics Sándort, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnökét az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Katanics Sándor büntetőfeljelentést tett egy veszprémi vállalkozó ellen egy sajtótájékoztatón elhangzottak miatt, amikor a vállalkozó a politikust kritizálta. Az eljárás során azonban azt állapították meg, hogy a vállalkozó csak a szabad véleménynyilvánításhoz való jogával élt, és nem követett el jogsértést - foglalta össze az előzményeket közgyűlési tudósításában a vehir.hu.

Az eljárás után több fideszes képviselő is felvetette, hogy Katanics Sándornak le kellene mondania az elnöki posztjáról. A polgármester felajánlotta a Demokraták Veszprémért frakciónak, hogy új elnököt jelöljenek, ők ezzel nem kívántak élni. Véleményük szerint a politikus mint magánember indította a büntetőfeljelentés, a másik oldal szerint azonban az ügyészség úgy vizsgálta az esetet, mint akit képviselői minőségben támadtak.

Hosszas vita után 18 jelen lévő képviselőből 13 igen, 5 nem szavazattal fogadták el a döntést, miszerint Katanics Sándort visszahívják a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság éléről.

A közgyűlésen történtekről bővebben itt olvashatnak. 

 

Ezt már olvasta!?

Kezdetét veszi az adventi időszak

December 24-ig mindennap várja az érdeklődőket a karácsonyi vásár a Kossuth utcán. A hivatalos megnyitót pénteken tartották meg.

A szobatársától lopott

Vádemelési javaslattal zártak le a napokban a veszprémi rendőrök egy lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Gyorsabban juthatunk el az autópályáig

Megépül a 710-es főút és az M7-es közvetlen összeköttetése. 

Halálos kimenetelű munkabaleset történt Ajkán

A helyszínen életét vesztette az a nő, akit egy rakódógép ütött el egy ajkai üzem területén.

Hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a vörösiszapper összes vádlottját minden vádpont alól felmentő határozatát a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

Bakony Média névjegykártya