Egyre többen akarnak a Pannon Egyetemen tanulni

Írta:  8200 Veszprém április 06 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Országosan mintegy hat százalékkal jelentkeztek többen felsőfokú tanulmányokra idén mint korábban. A veszprémi Pannon Egyetem iránt érdeklődők száma ennél is nagyobb mértékben nőtt.

Ezt dr. Gelencsér András, az intézmény rektora ismertette sajtótájékoztató keretében szerdán délután. Mint mondta, a héten nyilvánossá vált, hogy a felsőfokú tanulmányokra jelentkezők közül mennyien jelöltek meg egy-egy intézményt az első helyen, ebből előrevetíthető, hogy a felvételi eljárás során miként alakul az érdeklődők száma.

Országosan hat százalékkal bővült a felsőoktatásra jelentkezők száma, ezzel szemben a veszprémi egyetem neve a korábbinál nyolc százalékkal többször szerepel az első helyen.

Természetesen nem egyforma a növekedés az intézmény valamennyi képzésén. Nagyobb az érdeklődés a műszaki, az informatikai és a gazdasági szakokra, az agrár terület pedig stagnál, annak ellenére, hogy országosan kevesebben választották ezt a területet.
 

Ezt már olvasta!?

Szerda hajnalban gyenge ónos eső várható

Fagyos lesz az előttünk álló éjszaka, miközben a magasban enyhe, nedvesebb levegő érkezik fölénk.

Szórakozóhelyen garázdálkodott

Vádemelési javaslattal zárták a veszprémi rendőrök a nyomozást egy 33 éves nővel szemben.

A Nébih megkezdte a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést

Elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik.

Európai ősbemutatóra készül a Petőfi Színház

Három év kemény küzdelem után sikerült a Veszprémi Petőfi Színháznak a Holt költők társasága című dráma jogosítását megszereznie. 

Orvosi és gyógyszertári ügyeletek az ünnepek alatt

Néhány hasznos információ az ünnepekre veszprémieknek.

Na-Bed