Egyre többen akarnak a Pannon Egyetemen tanulni

Írta:  8200 Veszprém április 06 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Országosan mintegy hat százalékkal jelentkeztek többen felsőfokú tanulmányokra idén mint korábban. A veszprémi Pannon Egyetem iránt érdeklődők száma ennél is nagyobb mértékben nőtt.

Ezt dr. Gelencsér András, az intézmény rektora ismertette sajtótájékoztató keretében szerdán délután. Mint mondta, a héten nyilvánossá vált, hogy a felsőfokú tanulmányokra jelentkezők közül mennyien jelöltek meg egy-egy intézményt az első helyen, ebből előrevetíthető, hogy a felvételi eljárás során miként alakul az érdeklődők száma.

Országosan hat százalékkal bővült a felsőoktatásra jelentkezők száma, ezzel szemben a veszprémi egyetem neve a korábbinál nyolc százalékkal többször szerepel az első helyen.

Természetesen nem egyforma a növekedés az intézmény valamennyi képzésén. Nagyobb az érdeklődés a műszaki, az informatikai és a gazdasági szakokra, az agrár terület pedig stagnál, annak ellenére, hogy országosan kevesebben választották ezt a területet.
 

Ezt már olvasta!?

Ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a nyugdíjasok

A 75 év feletti színházba járóknak kedveskedik ezzel a teártrum. 

A vörösiszapper tárgyalása 2012 szeptemberében kezdődött meg.

Éleslövészetek, katonai tevékenységek májusban

A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ területein ismét több alkalommal zajlanak gyakorlatok. Esetenként 300 méter alacsonyan történnek az átrepülések.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.

Hiába az enyhe idő, kell a téli gumi

Bár enyhe a tél, de éjjel azért még van, ahol megmutatja magát a hideg és a fagy, ami főleg az autósoknak veszélyes.

Na-Bed