Hamarosan kistigrisek születnek az állatkertben Fotó: Veszprémi Állatkert

Hamarosan kistigrisek születnek az állatkertben

Írta:  8200 Veszprém április 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szaporodásbiológiai vizsgálaton és beavatkozáson estek át a Veszprémi Állatkert szibériai tigrisei.

A Veszprémi Állatkert szibériai tigris nőstényei szerdán egy 7 fős orvos team által lebonyolított szaporodásbiológiai vizsgálaton és beavatkozáson vettek részt. E ritka nagymacska faj európai fajkoordinátorának szakmai döntése az volt, hogy amennyiben a veszprémi csapat továbbra sem szaporodik sikeresen, a nőstényeket kivonja a tenyészprogramból - közölte az állatkert.


Fotó: Veszprémi Állatkert

Ezt a vizsgálatot hazánkban először végezték el a legmodernebb technikának számító laporoszkópiás eljárással, melynek során megállapították, hogy az egyik nőstény, Kíra nem vehet részt a tenyészprogramban. Viszont a veszprémi állatkertkertészek legnagyobb örömére az ultrahangos vizsgálat megmutatta, hogy Kátya hamarosan anyai örömök elé nézhet.

Ezt már olvasta!?

Jövőre hat szombaton kell dolgozni

Ezzel együtt kilenc hosszú hétvégét is kapunk.

Halálra vertek egy férfit Várpalotán, őrizetben a gyanúsítottak

Halálra vertek egy férfit Várpalotán, a rendőrség a bűncselekménnyel gyanúsított három embert őrizetbe vette - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet

Többek között ügyességi pályák, dikitális interaktív oktatás és vezetéstechnikai feladatok várják az érdeklődőket péntekig a Tesco parkolóban.

Feszítővágóra is szükség volt a mentéshez

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi a veszprémi Stadion utcában, a Füredi utca és a Mester utca közötti szakaszon hétfőn este.

Na-Bed