Hamarosan kistigrisek születnek az állatkertben Fotó: Veszprémi Állatkert

Hamarosan kistigrisek születnek az állatkertben

Írta:  8200 Veszprém április 07 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szaporodásbiológiai vizsgálaton és beavatkozáson estek át a Veszprémi Állatkert szibériai tigrisei.

A Veszprémi Állatkert szibériai tigris nőstényei szerdán egy 7 fős orvos team által lebonyolított szaporodásbiológiai vizsgálaton és beavatkozáson vettek részt. E ritka nagymacska faj európai fajkoordinátorának szakmai döntése az volt, hogy amennyiben a veszprémi csapat továbbra sem szaporodik sikeresen, a nőstényeket kivonja a tenyészprogramból - közölte az állatkert.


Fotó: Veszprémi Állatkert

Ezt a vizsgálatot hazánkban először végezték el a legmodernebb technikának számító laporoszkópiás eljárással, melynek során megállapították, hogy az egyik nőstény, Kíra nem vehet részt a tenyészprogramban. Viszont a veszprémi állatkertkertészek legnagyobb örömére az ultrahangos vizsgálat megmutatta, hogy Kátya hamarosan anyai örömök elé nézhet.

Ezt már olvasta!?

Sokkolja a görögöket a feltorlódott menekülő emberek tömege.

Közel hétszáz járművet állítottak meg

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. április 20-án délután és este fokozott közlekedésrendészeti akciót tartottak Pápán és Veszprémben. 

Tízmilliárdos fejlesztés a Valeo Auto-Electric veszprémi üzemében

A beruházás raktártechnológia fejlesztést és új termékek gyártásának bevezetését hozza magával és legalább 180 új munkahelyet teremt.

Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében

Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében.

Erősebb rendőrségi jelenlét a vasútállomáson

A veszprémi rendőrök csütörtökön birtokba vehették a megyeszékhely vasútállomásán kialakított körzeti megbízotti irodát.

Na-Bed