Együtt sportoltak

Írta:  8200 Veszprém április 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Kozmutza Flóra Alapítvány idén is megszervezte a Jótékony mozgás című integrációs sportversenyét.

Ebben az évben 12 éves a kezdeményezés melynek lényege, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyerekek közösen mozogjanak. Kedden 13 oktatási intézményből közel 300 gyerek vett részt a versenyeken - hangzott el a  tudósításában.

A Táncsics iskola tornacsarnokában a megnyitó alkalmával a szervező Kozmutza Flóra Alapítvány kuratóriumi elnök, Bernáth Ildikó elmondta, idén a Kozmutza speciális iskola növendékei mellett 12 veszprémi iskola csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az épp és egészséges gyermekek közösen sportokat ezen a délutánon, a szervezők pedig különleges feladatokkal készültek, az egészséges gyerekek megismerhették, milyen az, ha valaki valamilyen fogyatékossággal él, kerekesszékhez kötött, vagy éppen nem lát.

Minden résztvevő gyerek között az esemény támogatóinak felajánlásakén sporteszközöket, köztük két kerékpárt is kisorsoltak a vetélkedők végén. 

Ezt már olvasta!?

elentősen növelte eredményét 2016-2017-es pénzügyi évében a Tesco, és Közép-Európában is javította teljesítményét.

Stabil a tankerület működése

Tevékenységük bemutatására hívott össze háttérbeszélgetést a Veszprémi Tankerületi Központ kedden, ahol az elmúlt közel egy évet értékelték.

Lelkiség, szellemiség, közösség, élmény

Tavaly mutatkozott be Veszprémben a keresztény értékrenden alapuló Pure Fashion program, amely idén ismét várja a 14-16 éves korú lányokat.

Minőséggel figyeljünk egymásra

A Dózsaváros óvodásai, iskolásai, valamin civil szervezetek tagjai rendeztek meghitt programot karácsony közeledtével a városrészen élőknek.

Antilop bumm az állatkertben

Néhány nap leforgása alatt 9 indiai antilop gida látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben.

Na-Bed