Együtt sportoltak

Írta:  8200 Veszprém április 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Kozmutza Flóra Alapítvány idén is megszervezte a Jótékony mozgás című integrációs sportversenyét.

Ebben az évben 12 éves a kezdeményezés melynek lényege, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyerekek közösen mozogjanak. Kedden 13 oktatási intézményből közel 300 gyerek vett részt a versenyeken - hangzott el a  tudósításában.

A Táncsics iskola tornacsarnokában a megnyitó alkalmával a szervező Kozmutza Flóra Alapítvány kuratóriumi elnök, Bernáth Ildikó elmondta, idén a Kozmutza speciális iskola növendékei mellett 12 veszprémi iskola csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az épp és egészséges gyermekek közösen sportokat ezen a délutánon, a szervezők pedig különleges feladatokkal készültek, az egészséges gyerekek megismerhették, milyen az, ha valaki valamilyen fogyatékossággal él, kerekesszékhez kötött, vagy éppen nem lát.

Minden résztvevő gyerek között az esemény támogatóinak felajánlásakén sporteszközöket, köztük két kerékpárt is kisorsoltak a vetélkedők végén. 

Ezt már olvasta!?

Lángba borult egy ház Gyulafirátóton

A házban lakó két ember időben elhagyta az épületet.

Hiúzok születtek az állatkertben

A Veszprémi Állatkert kárpáti hiúz párja szaporulattal örvendeztette meg az állatkertészeket és a látogatókat.

Jelentősen bővül a sportszer kínálat Veszprémben

Hatszáz négyzetméteres veszprémi üzlettel bővül a hazai Hervis sportszer és sportruházat lánc. Csütörtökön nyit, de mi már szerdán belestünk.

Egy korszak befejeződött, a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat mostantól lezártuk.

Kiemelt helyre kerültek a veszprémi éttermek, szállodák

A nagy tekintélyű francia Gault & Millau kalauz megjelentette a 2017-es éttermi, szállodai, valamint borászatokat és alternatív vendéglátóhelyeket minősítő kiadványát.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika