Az üzleti és a civil szféra találkozása

Írta:  8200 Veszprém április 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az önkormányzatok, a civil szféra és az üzleti élet képviselői találkoztak a társadalmi felelősségvállalás jegyében a holland nagykövetség szervezésében csütörtökön a Hangvillában.

A rendezvény központi témája volt az üzleti és a civil szféra találkozása során olyan finanszírozási lehetőségek feltérképezése, melyek hozzájárulhatnak a civil szervezetek hosszú távú fenntarthatóságához.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében az érintett veszprémi szervezetek szoros együttműködéséről beszélt. “Az a feladatunk, hogy várost építsünk, de ennél fontosabb, hogy közösségeket hozzunk létre” - hangsúlyozta, hozzátéve, ehhez széles körű partnerség szükséges. Emlékeztetett, a lezárult 2007-2013-as fejlesztési időszak alatt eredményes pályázati ciklust tudhat maga mögött az önkormányzat, több mint 10 milliárd forint uniós forrást sikerült felhasználni. Ezzel párhuzamosan a városban működő gazdasági társaságok 65 milliárd forintot nyertek, a civil szféra pedig 1 milliárd forint pályázati forrással lett gazdagabbak. “Ez mind a veszprémi közösséget erősítette” - húzta alá.

A holland, nagy hagyományokkal rendelkező civil szektort a gazdaságilag aktív népesség jelentős hányada támogatja, míg Magyarországon a civil szektor megerősítése megannyi kiaknázatlan lehetőségeket rejt. A Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége a Nemzetgazdasági Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, helyi önkormányzatokkal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei szervezeteivel együttműködve éppen ezért 2016 áprilisában képességfejlesztő roadshow-t szervez a magyar piacon jelen lévő cégek, helyi civil szervezetek és önkormányzatok számára, ennek második állomása volt városunk.

Az eseménysorozat célja a holland jó gyakorlatok bemutatása, valamint a nonprofit, az önkormányzati és az üzleti szféra összekapcsolása párbeszéd, kapcsolatteremtés és együttműködés elősegítése érdekében.

A nap folyamán egyebek mellett szó volt holland tapasztalatokról, a vállalati társadalmi felelősségvállalás elősegítéséről, valamint a fenntartható civil szervezet modelljét is ismertették.
 

Ezt már olvasta!?

A Dal: Freddie nyert a Pioneer című dallal

A szakmai zsűri a legtöbb pontot, 34-et Freddie dalának adta, ezt követően a nézők is őt választották.

Gyalogosgázolás a zebrán

Egy júniusi baleset ügyében indított nyomozást fejezett be a napokban a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Újraindulnak az egészségügyi ellátások

Csak előzetes telefonos bejelentkezés után vehetők igénybe.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz

Elkészült az szja-bevallási tervezetekkel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Bakony Média névjegykártya