Kétféle ember létezik: akit már ért baleset és akit majd fog

Írta:  8200 Veszprém április 16 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Megdöbbentő baleseti felvételekkel, látványos bemutatókkal tartott középiskolások számára balesetmegelőzési napot a rendőrség pénteken az Arénánál.

A rendezvény célja, hogy a közlekedés szempontjából a legveszélyeztetettebb korosztály ne kerüljön címlapra egy átbulizott éjszaka után, miszerint fekete péntek volt az utakon - fogalmazott Adamovics László rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője az esemény megnyitóján.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, örömmel fogadta a rendőrség kezdeményezését és biztos benne, hogy odafigyeléssel megelőzhetők a tragédiák.

A programsorozat számos látványos elemet tartalmazott. A galéria megtekintéséhez kattintson ide!

A baleseti helyszínelő munka bemutatásaként egy megdöbbentő, valós helyzeteket bemutató 15 perces filmet vetítettek az iskolásoknak. “Ha egy biciklis zenét hallgatva, figyelmetlenül megy át a síneken és jön a vonat, csak három fényképre fér rá” - hangzott el a kemény valóságot ábrázolva, de további baleseti helyszíneket és eseteket is elemeztek az előadók megmutatva, miként sérül, törik, vagy éppen szakad az emberi test egy-egy baleset alkalmával. A fiatalok döbbenten hallgatták Pintér József és Jakab Zoltán beszámolóit, a jövőben biztos, hogy jóval előzékenyebben, óvatosabban és megfontoltabban közlekednek majd azok, akik a lelátón voltak. “Kétféle ember létezik: akit már ért baleset és akit majd fog” - mondták.

A helyszínen beszélt Pásztor István kézilabdázó a több mint öt évvel ezelőtti balesetéről. Mint ismeretes, Veszprém belterületén motorozás közben egy gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős embert. Saját példáját ismertetve figyelmeztette a diákokat, mindig legyenek körültekintőek. “Minden zebra előtt remeg a gyomrom és többször körülnézek, mint a megszokott” - vallotta.

A fiatal polgárőrök eskütételét követően tűzoltósági és rendőrségi bemutató szórakoztatta a jelenlévőket, de driftelős szlalomozásra is lehetőség volt.
 

Ezt már olvasta!?

Tiszta lappal indulunk

Újév köszöntő ünnepséget tartottak a Pannon Egyetemen szombaton.

Bozótos és gabona égett

A Veszprém megyei tűzoltórajok mellett Fejér megyéből is érkeztek tűzoltók a megyehatár közelében keletkezett szabadtéri tűzhöz.

Hőségre figyelmeztet az ÁNTSZ

Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos.

Sokakat vonzott a tartalmas programsorozat

Hatalmas érdeklődés mellett tartották meg az Uniós fejlesztések nyílt napját az Agóra Veszprémben vasárnap.

Sikerrel zárult jótékony akciók

A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is sikerült támogatni a Fidelitas Veszprémi Csoportjának.

Na-Bed