Szakmára készülve

Írta:  8200 Veszprém április 17 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Első alkalommal rendezték meg a Szakmák éjszakáját pénteken. Veszprémben három intézményben tárták ki a kapukat.

Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója a rendezvény megnyitója alkalmával a Táncsics iskolában elmondta, az ország 100 településén 44 szakképzési centrum szervezett programokat erre a napra, amihez több mint 400 iskola csatlakozott és 4000 programot szervezett. Térségünkben négy helyszínen várták a fiatalokat, a Táncsics, a Jendrassik, a Közgazdasági, valamint Balatonfűzfőn az Öveges iskolában.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár köszöntőjében rámutatott, a szakképzés lényege, hogy olyan ismereteket nyújtson, amivel kiszolgálható a gazdaság. “Ehhez jó szakemberek kellenek, ezért elengedhetetlen, hogy a fiatalok olyan szakmát válasszanak, ami érdekli őket” - hangsúlyozta.

Némedi Lajos alpolgármester szerint az esemény fő célja, hogy minden fiatal, aki kilép az életbe, megtalálja azt a munkát, ami közel áll hozzá, megélhetést biztosít számára.

A végzős általános iskolások többek között főzhettek, süthettek, fúrhattak, faraghattak, vagy éppen szépítkezhettek.
 

Ezt már olvasta!?

Vigadtak a kádártaiak

Gazdag programokkal telt a vigasságok napja Kádártán, szombaton, valamint az is kiderült, Kanyár Judit munkásságát ismerték el Dévai Bíró Mátyás díjjal.

Elindult a viharjelzőrendszer

Október végéig négy tavunkon folyamatosan működnek a viharjelzők, amelyek között a Balaton közepére telepített, új, innovatív berendezés Európában egyedülálló fejlesztés.

Marihuána került elő a parkolóban

A veszprémi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 21 éves helyi férfit.

Meglőtte a hangoskodó kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

1+1 %: felajánlani jó

Az szja 1+1 %-áról idén is, csakúgy, mint az elmúlt években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Na-Bed