Fontos célkitűzés a bürokrácia csökkentése

Írta:  8200 Veszprém április 23 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Várják a vállalkozások véleményét, tapasztalatait, melyek azok a terhek, amelyeket csökkenteni kellene.

A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozása címmel egy európai uniós projekt keretében műhelymunkával egybekötött konferenciát és konzultációt tartottak pénteken a veszprémi megyeháza Szent István-termében.

A bürokrácia soha nem csökken magától - ezt mondta a konferencián a területi közigazgatásért felelős államtitkár. Kovács Zoltán azt hangsúlyozta, a kormány számára fontos az állampolgárok és a vállalkozások terheinek csökkentése, ezért is folytatott többlépcsős egyeztetést a miniszterelnökség a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével - tudósított a .

A konzultáció eredményeként a kormány törvényeket is átvizsgált, ennek következtében már eljárási illetékek igazgatási szolgáltatási díjak csökkentek vagy szűntek meg, a felfüggesztett ügyek száma kétharmadával csökkent és negyed éven belül a duplájára emelkedett a nyolc napon belül elintézett ügyek száma. 

A konferencián az is elhangzott, a versenyképesség növelése elsődleges szempont, valamint fontos cél az is, hogy a vállalkozók a munkahelyükön tölthessék munkaidejüket, ne a hivatalokban.

A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozása című konferenciasorozat Győrben indult, Veszprém a második helyszín. Ilyen konzultációt további 23 városban tartanak majd a következő hetekben.  

Ezt már olvasta!?

4 136 313 érvényes szavazat kell az eredményességhez

A legfiatalabb Adácson fog szavazni október 2-án, ő 16 éves és 2 hónapos, és házasságkötéssel lett nagykorú.

Munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók.

Bűnmegelőzés a Stromfelden

A megyeszékhelyen továbbra is folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

Hatékony nyelvtanulás? Céges nyelvi képzés? A bajnokok már választottak: Gaál Ottó kreatív nyelvtanulási módszere

Görbicz Anita négyszeres BL-bajnok és Iváncsik Tamás hétszeres magyar és kétszeres norvég bajnok a sok lehetőség közül A Kreatív Nyelvtanulási Módszer© tananyagát választotta, melynek e-earninges verziója nemrég elnyerte az Év Nyelvoktató Honlapja díját.

Motorost gázoltak a belvárosban

Személyeautó és motoros ütközött hétfőn délután a belvárosi Vörösmarty téren. 

Bakony Média névjegykártya