Emberellenes a meglévő tömegközlekedés Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém április 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lakossági fórumot tartottak a veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban kedden délután a Cholnoky iskolában.

Porga Gyula polgármester bevezetőjében az elmúlt uniós pénzügyi ciklus eredményeit sorolta, megjegyezve, 10 milliárd forint fordíthattunk fejlesztésekre. Ez az összeg a következő időszakban 11,5 milliárd forint lesz

A jelen lévők köszönetüket fejezték ki a városrészben történt pozitív változásokkal szemben, ezzel együtt további javaslatokkal éltek, miként lehetnének még komfortosabbak a mindennapok.

Örömmel vennék, ha az új buszmegálló a Cholnoky utcában fedett lenne, illetve több helyen javításra szorul a közvilágítás, valamint az utak állapota is erősen kifogásolható ott, hol nem újították fel a közelmúltban.

A fórumra látogatóknak a város egészét érintő kérdéseik is voltak a polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselője, Tóth Györgyi felé. Sokakat érdekelt, miként módosul a város közösségi közlekedése, mert a jelenlegi helyi járatos menetrend “emberellenes” - fogalmazott egy helyi lakos.

Porga Gyula kedvező jövő képet vetített előre. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt- t bízza meg a városvezetés a közlekedés szervezéssel, ami lehetővé teszi a jövőben, hogy az infrastruktúrát fejlesztő pályázatokon indulhassanak. “A közösségi közlekedésre fordítható pénz adott, azt kell kitalálni, hogy ebből milyen formában lehet hatékonyabb szolgáltatást biztosítani” - mondta a polgármester, hozzátéve, ez az összeg határozza meg, hogy mennyi kilométert tudnak futni a buszok. Sikeres pályázatok esetén új, modernebb, energiatakarékosabb járművek közlekedhetnek Veszprémben, amik így több kilométert mehetnek adott forrás mellett.

Ezzel együtt napirenden van a közösségi közlekedés átalakítása is, az intermodális pályaudvar kialakítása, amihez kapcsolódva az autóbusz-pályaudvar a vasútállomásra költözik, a városban pedig több átszállópontot alakítanak ki, ahol a tervek szerint - annak érdekében, hogy ez működőképes legyen - 2 percnél többet nem szabad várakoztatni az utasokat.

A veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban a következő lakossági fórumot április 29-én, pénteken a Dózsa iskolában tartják 16.30 órakor.
 

Ezt már olvasta!?

Érkezik a hidegebb idő

Véget ér az enyhe tavasz, szeles, időnként esős napok következnek, jelentős lehűléssel.

Egy élelmiszerbolt felrobbantásával fenyegetőzött

Közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy veszprémi férfi ellen.

A GVH 90 millió forintra bírságolta a Vodafone-t

Lényeges feltételeket és kötöttségeket hallgattak el a Vodafone Family kedvező csomagdíjának igénybevételéről.

Pénzt követelt, üres kézzel távozott

Három órán belül elkapták a zsarolót. Az akcióról videó is készült. 

Hosszabb nyitvatartás a NAV ügyfélszolgálatainál

Közeledik a személyi jövedelemadó (szja) bevallások határideje.

Na-Bed