Emberellenes a meglévő tömegközlekedés Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém április 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lakossági fórumot tartottak a veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban kedden délután a Cholnoky iskolában.

Porga Gyula polgármester bevezetőjében az elmúlt uniós pénzügyi ciklus eredményeit sorolta, megjegyezve, 10 milliárd forint fordíthattunk fejlesztésekre. Ez az összeg a következő időszakban 11,5 milliárd forint lesz

A jelen lévők köszönetüket fejezték ki a városrészben történt pozitív változásokkal szemben, ezzel együtt további javaslatokkal éltek, miként lehetnének még komfortosabbak a mindennapok.

Örömmel vennék, ha az új buszmegálló a Cholnoky utcában fedett lenne, illetve több helyen javításra szorul a közvilágítás, valamint az utak állapota is erősen kifogásolható ott, hol nem újították fel a közelmúltban.

A fórumra látogatóknak a város egészét érintő kérdéseik is voltak a polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselője, Tóth Györgyi felé. Sokakat érdekelt, miként módosul a város közösségi közlekedése, mert a jelenlegi helyi járatos menetrend “emberellenes” - fogalmazott egy helyi lakos.

Porga Gyula kedvező jövő képet vetített előre. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt- t bízza meg a városvezetés a közlekedés szervezéssel, ami lehetővé teszi a jövőben, hogy az infrastruktúrát fejlesztő pályázatokon indulhassanak. “A közösségi közlekedésre fordítható pénz adott, azt kell kitalálni, hogy ebből milyen formában lehet hatékonyabb szolgáltatást biztosítani” - mondta a polgármester, hozzátéve, ez az összeg határozza meg, hogy mennyi kilométert tudnak futni a buszok. Sikeres pályázatok esetén új, modernebb, energiatakarékosabb járművek közlekedhetnek Veszprémben, amik így több kilométert mehetnek adott forrás mellett.

Ezzel együtt napirenden van a közösségi közlekedés átalakítása is, az intermodális pályaudvar kialakítása, amihez kapcsolódva az autóbusz-pályaudvar a vasútállomásra költözik, a városban pedig több átszállópontot alakítanak ki, ahol a tervek szerint - annak érdekében, hogy ez működőképes legyen - 2 percnél többet nem szabad várakoztatni az utasokat.

A veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban a következő lakossági fórumot április 29-én, pénteken a Dózsa iskolában tartják 16.30 órakor.
 

Ezt már olvasta!?

Mostantól lehet sorrendet módosítani a felsőoktatási jelentkezésnél

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka a www.felvi.hu honlapon.

Öt halálos áldozatot követelt a merénylet szombaton.

Néhány európai uniós ország le akarja választani magáról a közép-európai országokat.
Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét

Virágvasárnappal megkezdődik ma a nagyhét, amely a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

A búcsúztatást a pénteken 84 évesen elhunyt író otthonától nem messze fekvő Sforza-kastély udvarán tartották.

Na-Bed