Emberellenes a meglévő tömegközlekedés Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém április 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lakossági fórumot tartottak a veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban kedden délután a Cholnoky iskolában.

Porga Gyula polgármester bevezetőjében az elmúlt uniós pénzügyi ciklus eredményeit sorolta, megjegyezve, 10 milliárd forint fordíthattunk fejlesztésekre. Ez az összeg a következő időszakban 11,5 milliárd forint lesz

A jelen lévők köszönetüket fejezték ki a városrészben történt pozitív változásokkal szemben, ezzel együtt további javaslatokkal éltek, miként lehetnének még komfortosabbak a mindennapok.

Örömmel vennék, ha az új buszmegálló a Cholnoky utcában fedett lenne, illetve több helyen javításra szorul a közvilágítás, valamint az utak állapota is erősen kifogásolható ott, hol nem újították fel a közelmúltban.

A fórumra látogatóknak a város egészét érintő kérdéseik is voltak a polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselője, Tóth Györgyi felé. Sokakat érdekelt, miként módosul a város közösségi közlekedése, mert a jelenlegi helyi járatos menetrend “emberellenes” - fogalmazott egy helyi lakos.

Porga Gyula kedvező jövő képet vetített előre. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt- t bízza meg a városvezetés a közlekedés szervezéssel, ami lehetővé teszi a jövőben, hogy az infrastruktúrát fejlesztő pályázatokon indulhassanak. “A közösségi közlekedésre fordítható pénz adott, azt kell kitalálni, hogy ebből milyen formában lehet hatékonyabb szolgáltatást biztosítani” - mondta a polgármester, hozzátéve, ez az összeg határozza meg, hogy mennyi kilométert tudnak futni a buszok. Sikeres pályázatok esetén új, modernebb, energiatakarékosabb járművek közlekedhetnek Veszprémben, amik így több kilométert mehetnek adott forrás mellett.

Ezzel együtt napirenden van a közösségi közlekedés átalakítása is, az intermodális pályaudvar kialakítása, amihez kapcsolódva az autóbusz-pályaudvar a vasútállomásra költözik, a városban pedig több átszállópontot alakítanak ki, ahol a tervek szerint - annak érdekében, hogy ez működőképes legyen - 2 percnél többet nem szabad várakoztatni az utasokat.

A veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban a következő lakossági fórumot április 29-én, pénteken a Dózsa iskolában tartják 16.30 órakor.
 

Ezt már olvasta!?

Szilágyi 50

Szilágyi Lászlóra emlékezik a nevét viselő “Szilágyi László Utcagaléria” legújabb kiállítása születésének ötvenedik évfordulóján.

Picasso stílusa is visszaköszön a veszprémi kukákon

A VKSZ Zrt a Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezőjével közösen pályázatot írt ki "Színesítsük Veszprém utcáit" címmel.

Heten haltak meg a közutakon a hétvégén

Hét balesetben heten haltak meg a hétvégén az ország közútjain - közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel.

Napközben is megdőlt a melegrekord vasárnap, 31 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek.

Robottal lehet tekézni a Pannon Egyetemen

A kutatók éjszakáját pénteken tartják meg az intézményben, ahol számos izgalmas program várja az érdeklődőket.

Na-Bed