Emberellenes a meglévő tömegközlekedés Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém április 27 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lakossági fórumot tartottak a veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban kedden délután a Cholnoky iskolában.

Porga Gyula polgármester bevezetőjében az elmúlt uniós pénzügyi ciklus eredményeit sorolta, megjegyezve, 10 milliárd forint fordíthattunk fejlesztésekre. Ez az összeg a következő időszakban 11,5 milliárd forint lesz

A jelen lévők köszönetüket fejezték ki a városrészben történt pozitív változásokkal szemben, ezzel együtt további javaslatokkal éltek, miként lehetnének még komfortosabbak a mindennapok.

Örömmel vennék, ha az új buszmegálló a Cholnoky utcában fedett lenne, illetve több helyen javításra szorul a közvilágítás, valamint az utak állapota is erősen kifogásolható ott, hol nem újították fel a közelmúltban.

A fórumra látogatóknak a város egészét érintő kérdéseik is voltak a polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselője, Tóth Györgyi felé. Sokakat érdekelt, miként módosul a város közösségi közlekedése, mert a jelenlegi helyi járatos menetrend “emberellenes” - fogalmazott egy helyi lakos.

Porga Gyula kedvező jövő képet vetített előre. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt- t bízza meg a városvezetés a közlekedés szervezéssel, ami lehetővé teszi a jövőben, hogy az infrastruktúrát fejlesztő pályázatokon indulhassanak. “A közösségi közlekedésre fordítható pénz adott, azt kell kitalálni, hogy ebből milyen formában lehet hatékonyabb szolgáltatást biztosítani” - mondta a polgármester, hozzátéve, ez az összeg határozza meg, hogy mennyi kilométert tudnak futni a buszok. Sikeres pályázatok esetén új, modernebb, energiatakarékosabb járművek közlekedhetnek Veszprémben, amik így több kilométert mehetnek adott forrás mellett.

Ezzel együtt napirenden van a közösségi közlekedés átalakítása is, az intermodális pályaudvar kialakítása, amihez kapcsolódva az autóbusz-pályaudvar a vasútállomásra költözik, a városban pedig több átszállópontot alakítanak ki, ahol a tervek szerint - annak érdekében, hogy ez működőképes legyen - 2 percnél többet nem szabad várakoztatni az utasokat.

A veszprémi fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban a következő lakossági fórumot április 29-én, pénteken a Dózsa iskolában tartják 16.30 órakor.
 

Ezt már olvasta!?

Roma Ki mit tud? Veszprémben

Harmadik alkalommal szervezett roma fiataloknak tehetségkutató versenyt a megyei rendőr-főkapitányság.

Nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

A baleset következtében a kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.

Közel fél évszázados barátság

Veszprém és az észt Tartu város polgármesterei testvérvárosi megállapodásuk 45 éves évfordulója alkalmából jubileumi záradékkal erősítették meg együttműködésüket.

Közeledik az év vége, így kérjen fizetésemelést

Ha úgy érzi, hogy eljött az ideje fizetésemeléshez folyamodni, akkor nem árt előtte felkészülni.

Elfogták a cserbenhagyó vezetőt

Egy járműszerelvénnyel közlekedett Balatonfűzfő külterületén 2016. december 1-jén délelőtt az 50 éves veszprémi férfi.

Na-Bed