Gulya-domb, a veszprémi Normafa

Írta:  8200 Veszprém április 28 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gizella királyné nevét vette fel a Gulya-dombon álló 22 méter magas kilátó. A hivatalos átadót csütörtök délelőtt tartották.

A VERGA Zrt közjóléti beruházásának részeként jött létre az új kilátó Magyar János tervező elképzelései alapján. Az ünnepségen előbb Schumacher István, a cég vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár gratulált a létesítményhez. Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél több ember előtt kinyissák az állami erdőket, megmutassák a természet szépségét, kicsalják a természetbe a városlakókat. “Ami a fővárosiaknak a Normafa, az Veszprémnek a Gulya-domb” - fogalmazott.

A galéria megtekintéséhez kattintson ide.

Takács Szabolcs kormánymegbízott rámutatott, a megyében 400 közjóléti beruházás történt és 30 kilátó áll a kirándulók rendelkezésére. Úgy vélekedett, a Gizella királyné kilátót nem csak a helyiek, hanem az állatkertbe érkező, évi 300 ezer vendég közül is sokan felkeresik majd.

A látogatók 17,5 méter magasra mehetnek fel a horgonyzott acélból készült építménybe, ami összesen 51 tonna és 7500 csavar fogja össze.
 

Ezt már olvasta!?

Még másfél millió szja-bevallást vár az adóhatóság

Május 15-ig 3,2 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezett az adóhatósághoz.

Zsarolóvírus támad! Riasztást adtak ki!

Riasztást adott ki a Kormányzati Eseménykezelő Központ a Locky nevű zsarolóvírus új változatának megjelenése és terjedése miatt.

Harminc négyzetméteren csaptak fel a lángok

Építési és egyéb anyag, hulladék égett harminc négyzetméteren egy nagy területen, jelenleg építés alatt álló kétszintes épületben a hajmáskéri Iskola utcában. 

Főszerepben a tánc

1600 táncos 380 koreográfiája mutatkozik be most szombaton és vasárnap az ötödik Connector Táncfesztivál részeként.

Vannak területek, ahol nagyobbat kell lépnünk

Porga Gyula polgármesterrel beszélgettünk a város előtt álló feladatokról.

Na-Bed