Gulya-domb, a veszprémi Normafa

Írta:  8200 Veszprém április 28 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gizella királyné nevét vette fel a Gulya-dombon álló 22 méter magas kilátó. A hivatalos átadót csütörtök délelőtt tartották.

A VERGA Zrt közjóléti beruházásának részeként jött létre az új kilátó Magyar János tervező elképzelései alapján. Az ünnepségen előbb Schumacher István, a cég vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár gratulált a létesítményhez. Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél több ember előtt kinyissák az állami erdőket, megmutassák a természet szépségét, kicsalják a természetbe a városlakókat. “Ami a fővárosiaknak a Normafa, az Veszprémnek a Gulya-domb” - fogalmazott.

A galéria megtekintéséhez kattintson ide.

Takács Szabolcs kormánymegbízott rámutatott, a megyében 400 közjóléti beruházás történt és 30 kilátó áll a kirándulók rendelkezésére. Úgy vélekedett, a Gizella királyné kilátót nem csak a helyiek, hanem az állatkertbe érkező, évi 300 ezer vendég közül is sokan felkeresik majd.

A látogatók 17,5 méter magasra mehetnek fel a horgonyzott acélból készült építménybe, ami összesen 51 tonna és 7500 csavar fogja össze.
 

Ezt már olvasta!?

72 óra alatt huszonhat ittas vezető

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén huszonhat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük kettő balesetet okozott.

Robbanószerkezettel fenyegetőztek

Bombariadó miatt zárta le a rendőrség a Vár utcát csütörtökön a déli órákban.

A jármű teljesen kiégett. 16-an meghaltak.

Veszprémiért is szoríthatunk az olimpián

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, akit Brányi Mária búcsúztatott szerdán délelőtt.

Jó befektetésnek számítunk

Veszprémet ajánlja az ingatlanbefektetőknek a portfolio.hu gazdasági internetes portál.

Na-Bed