Gulya-domb, a veszprémi Normafa

Írta:  8200 Veszprém április 28 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gizella királyné nevét vette fel a Gulya-dombon álló 22 méter magas kilátó. A hivatalos átadót csütörtök délelőtt tartották.

A VERGA Zrt közjóléti beruházásának részeként jött létre az új kilátó Magyar János tervező elképzelései alapján. Az ünnepségen előbb Schumacher István, a cég vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár gratulált a létesítményhez. Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél több ember előtt kinyissák az állami erdőket, megmutassák a természet szépségét, kicsalják a természetbe a városlakókat. “Ami a fővárosiaknak a Normafa, az Veszprémnek a Gulya-domb” - fogalmazott.

A galéria megtekintéséhez kattintson ide.

Takács Szabolcs kormánymegbízott rámutatott, a megyében 400 közjóléti beruházás történt és 30 kilátó áll a kirándulók rendelkezésére. Úgy vélekedett, a Gizella királyné kilátót nem csak a helyiek, hanem az állatkertbe érkező, évi 300 ezer vendég közül is sokan felkeresik majd.

A látogatók 17,5 méter magasra mehetnek fel a horgonyzott acélból készült építménybe, ami összesen 51 tonna és 7500 csavar fogja össze.
 

Ezt már olvasta!?

Balesettel indult a vasárnap

Három jármű ütközött Herend és Városlőd között a 8-as számú főúton.

Több mint 600 millió forintos fejlesztés várható a Continental veszprémi gyárában

Ipari kutatásra, járműdinamikai és közlekedésbiztonsági fejlesztésre fordítják az elnyert támogatást a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyén.

12 százalék felett lehet idén az átlagkeresetek emelkedése

Októberben a bruttó átlagkereset 295 800 forint volt, 12,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Kerékpárt lopott a debreceni férfi Veszprémben, de ez nem maradt büntetlen

Itt a bizonyíték, a veszprémiek éberen őrzik a város biztonságát. 

Tevék érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

Két új lakóval bővült az Állatkert teveállománya. Gréta és Gudrun, a két fiatal tevelány Németországból érkezett hozzánk.

Na-Bed