Gulya-domb, a veszprémi Normafa

Írta:  8200 Veszprém április 28 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gizella királyné nevét vette fel a Gulya-dombon álló 22 méter magas kilátó. A hivatalos átadót csütörtök délelőtt tartották.

A VERGA Zrt közjóléti beruházásának részeként jött létre az új kilátó Magyar János tervező elképzelései alapján. Az ünnepségen előbb Schumacher István, a cég vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Bitay Márton, állami földekért felelős államtitkár gratulált a létesítményhez. Hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél több ember előtt kinyissák az állami erdőket, megmutassák a természet szépségét, kicsalják a természetbe a városlakókat. “Ami a fővárosiaknak a Normafa, az Veszprémnek a Gulya-domb” - fogalmazott.

A galéria megtekintéséhez kattintson ide.

Takács Szabolcs kormánymegbízott rámutatott, a megyében 400 közjóléti beruházás történt és 30 kilátó áll a kirándulók rendelkezésére. Úgy vélekedett, a Gizella királyné kilátót nem csak a helyiek, hanem az állatkertbe érkező, évi 300 ezer vendég közül is sokan felkeresik majd.

A látogatók 17,5 méter magasra mehetnek fel a horgonyzott acélból készült építménybe, ami összesen 51 tonna és 7500 csavar fogja össze.
 

Ezt már olvasta!?

Megújult a megyei rendőrség járműparkja

Új járőrgépjárműveket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes és dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya.

Sose fekszenek le haraggal

Iváncsik Gergő kézilabdázó vallott párkapcsolatáról Marosi Veronikával a Házasság hete programsorozat részeként.

Balesettel végződött a hétvége

Két személyautó ütközött össze a Külső-Kádártai úton lévő hipermarket parkolójában vasárnap este.

Hétfőn utalják a szeptemberi családtámogatásokat

A családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) a hét elején érkezik.

Nyári táborok a múzeumban

A Laczkó Dezső Múzeum Villa Romana Balácán és a Bakonyi Házban (Veszprémben) is rendez idén nyári múzeumi tábort gyermekek számára.

Na-Bed