Meddig fűtenek még?

Írta:  8200 Veszprém április 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lassan itt a tavasz utolsó hónapja, de még mindig melegek a távfűtésű radiátorok.

A fűtési időszak hivatalosan szeptembere 15. és a következő év május 15-e között van, a szolgáltatónak ezen időszak alatt kell a fűtésszolgáltatás teljesítésére rendelkezésre állnia - tudtuk meg a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-től.

A felhasználókkal kötött szerződés értelmében a fűtés megkezdése és befejezése a napi középhőmérséklethez igazítottan történik és mivel az elmúlt napokban többször a 10°C sem érte el a maximum, ez automatikusan életbe lépett. Ezen kívül a fűtés elindítását, illetve leállítását írásban is lehet kérni. A 125 távfűtési rendszerbe bekötött épületből 70-en kérték ezt.

Plusz költséget ez nem jelent a lakóknak, hiszen október 15. és április 15. között kiállított részszámlákban kalkulált hőmennyiség díja átlagos hőfelhasználás mellett elegendő a teljes fűtési időszak (április 15.-május 15.) költségére. A jelenlegi fűtési időszak hőfelhasználásának elszámolása egyébként 2016. május 31-i fordulónappal történik meg.

A fűtési hődíj elszámolásáról részletes tájékoztatót olvashatnak a fogyasztók a májusi számla mellékletében lévő tájékoztatóban.

A vmeteo.hu előrejelzése szerint marad a változékony idő, de közben lassan erősödik a nappali felmelegedés, jelentős javulásra a jövő hét második felétől számíthatunk.  

Ezt már olvasta!?

Nem volt bomba a Keleti pályaudvaron

Egy elhagyott csomag okozott fennakadást az állomáson hétfőn délelőtt.

Környezetbarát zöldség-gyümölcs tasakokat vezet be a Spar

Teljes hálózatában elérhetővé teszi a többször használatos zöldség-gyümölcs tároló tasakokat a Spar Magyarország - közölte a cég az MTI-vel kedden.

Ismét látogatható a kórház

 Jelentős csökkent az influenza-szerű megbetegedések száma.

Egy komoly városnak illik, hogy legyen egy hozzá illő bora

Veszprém Város Bora 2019-ben a Varázslat fantázianévvel ellátott olaszrizling lett a csopaki Söptei pincészettől.

Konfliktus az autómosóban

Rongálás miatt folyt nyomozás egy 45 éves férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Bakony Média névjegykártya