Bemutatták a Petőfi Színház új évadát

Írta:  8200 Veszprém május 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szeles József rendezőként mutatkozik be a Petőfi Színházban a sok izgalmas darabot tartogató 2016/2017-es évadban.

Egy párizsi remekmű, a Nebáncsvirág című operettel indítja az új évadot a veszprémi teátrum Szeles József rendezésében, amely könnyed francia zenéket ígér a nézőknek. A bemutató a tervek szerint október 7-én lesz - hangzott el a jövő évadot bemutató sajtótájékoztatón hétfőn délelőtt.

Igazi színházi csemegét ígér Szomory Dezső Hermelin című színműje, amit a Jászai-díjas Guelmino Sándor állít színpadra.

A következő bemutató a musical jegyében zajlik, Bálin András Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész rendezőnek keze nyomán készül el a My fair lady.

A Petőfi Színház januárban színpadra viszi a Holt költők társasága című filmet, a rendezői szerepre a Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész Valló Pétert kérték fel.

Egy vidám Shakespeare darabbal zárul az évad, Lendvai Zoltán rendezésében mutatják be a Sok hűhó semmiért című vígjátékát.

 

Ezek kívül több sikeres darab is műsoron marad, valamint gyerekszínház és ifjúsági színház is várja az érdeklődőket.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben elsőként A voltember című tudományos színmű kerül műsorra Tóth Loon rendezésében. Érkezik Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje A léggömb elrepül címmel. Veszprém I. világháborús történéseibe repít el minket a Háború vagy béke Veszprémbe? című darab, amit a Padányiban tanító Sebő József írt. Ingmar Bergman monodrámája (Az utolsó sikoly) Oberfrank Pál rendezésében, valamint Szilágyi Tibor önálló estje, az “Emlékszilánkok” zárja a kínálatot.

Elhangzott, a bérlet és jegyárak nem változnak. Az értékesítés május 17-én kezdődik, de felhívták a figyelmet, hogy idén is lesz Bérletek éjszakája június 10-én, amikor jelentős kedvezményekkel várják a színházba járókat.
 

Ezt már olvasta!?

A fesztiválhelyszínek sokkal biztonságosabbak, mint a szórakozóhelyek

Egy fesztiválon folyamatos a biztonság, hiszen egészségügyiek, biztonságiak nyújtanak azonnali segítséget - hangoztatta Zacher Gábor toxikológus.

Gyalogosgázolás a zebrán

Egy júniusi baleset ügyében indított nyomozást fejezett be a napokban a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Polgárbarát rendőrség

Kevesebb bűncselekmény, illetve lopás, de több testi sértés történt az elmúlt évben a megyeszékhelyen.

Véget ért a XXXI. nyári olimpia

A magyarok nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel a 12. helyen zártak.

Országos sztrájkra készülnek a Tescó dolgozók

A szakszervezet célja, hogy az áruházláncnál a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállaló fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot.

Na-Bed