Bemutatták a Petőfi Színház új évadát

Írta:  8200 Veszprém május 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szeles József rendezőként mutatkozik be a Petőfi Színházban a sok izgalmas darabot tartogató 2016/2017-es évadban.

Egy párizsi remekmű, a Nebáncsvirág című operettel indítja az új évadot a veszprémi teátrum Szeles József rendezésében, amely könnyed francia zenéket ígér a nézőknek. A bemutató a tervek szerint október 7-én lesz - hangzott el a jövő évadot bemutató sajtótájékoztatón hétfőn délelőtt.

Igazi színházi csemegét ígér Szomory Dezső Hermelin című színműje, amit a Jászai-díjas Guelmino Sándor állít színpadra.

A következő bemutató a musical jegyében zajlik, Bálin András Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész rendezőnek keze nyomán készül el a My fair lady.

A Petőfi Színház januárban színpadra viszi a Holt költők társasága című filmet, a rendezői szerepre a Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész Valló Pétert kérték fel.

Egy vidám Shakespeare darabbal zárul az évad, Lendvai Zoltán rendezésében mutatják be a Sok hűhó semmiért című vígjátékát.

 

Ezek kívül több sikeres darab is műsoron marad, valamint gyerekszínház és ifjúsági színház is várja az érdeklődőket.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben elsőként A voltember című tudományos színmű kerül műsorra Tóth Loon rendezésében. Érkezik Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje A léggömb elrepül címmel. Veszprém I. világháborús történéseibe repít el minket a Háború vagy béke Veszprémbe? című darab, amit a Padányiban tanító Sebő József írt. Ingmar Bergman monodrámája (Az utolsó sikoly) Oberfrank Pál rendezésében, valamint Szilágyi Tibor önálló estje, az “Emlékszilánkok” zárja a kínálatot.

Elhangzott, a bérlet és jegyárak nem változnak. Az értékesítés május 17-én kezdődik, de felhívták a figyelmet, hogy idén is lesz Bérletek éjszakája június 10-én, amikor jelentős kedvezményekkel várják a színházba járókat.
 

Ezt már olvasta!?

Programok a prevenció és a jótékonyság jegyében

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben az Egészség útja című prevenciós programsorozatot április 16-án, szombaton.

Visszatért a tél a Bakonyba

Március 15-én ismét fehérbe borult a táj a magasabban fekvő területeken. 

Elektromos töltőállomás létesül Veszprémben

Egy eddig még nem látott festés került fel az úttestre Veszprém egyik parkolójában.

Rengeteg balesetet okozott az eső

Több közúti közlekedési baleset is történt csütörtök délután a megyében. Pétfürdőnél frontálisan ütközött két személyautó.

Fiatal tehetségek mutatkoznak be a Pannon UniFest fesztiválon

A 250 hazai és határon túli tehetség prózai, zenés, táncos produkciókkal, kisfilmekkel készül.

Na-Bed