Gondolatok, inspirációk turistaként

Írta:  8200 Veszprém május 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét megcsodálhatjuk a veszprémi és a környéken élő alkotók munkásságát.

Három évente rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Tárlatot, amely idén a Turista témakörhöz kapcsolódva ad betekintést az itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról.

A Gizella napok alatt tartott megnyitó alkalmával Porga Gyula polgármester kiemelte, a turizmus azt jelenti, hogy új élményekkel találkozhatunk, amit a tárlat is megerősít. A kiállítás kiemelt támogatója idén a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., aminek igazgatója, Temesváris Balázs köszöntőjében arról beszélt, hogy büszkék lehetünk környezetünkre, a Balaton, a Bakony közelségére, amit tovább gazdagítanak az itt alkotó emberek emlékei. “Turistaként új történeteket fogadunk be, de akkor válnak érdekessé, ha megoszthatjuk barátainkkal” - fogalmazott.


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

 

A rendszeresen megrendezett kiállítás célja, hogy minél teljesebb áttekintést kapjunk a város és a megye tájegységeihez kötődő, itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról. A régióban egyedülálló kiállítás szakmai megmérettetést jelent a művészeknek, egymás munkáinak megismerését, és a személyes találkozás lehetőségét is magában hordozza.

tárlaton megtalálhatók a hagyományos képzőművészeti alkotások, festmények, grafikák, plasztikák, szobrok, de a legmodernebb technikák is jelen vannak, mint a kompjúter-printek, illetve digitális video művek is.

A kiválasztott munkák három kiállítóhelyen tekinthetők meg: a Csikász Galériában, a Dubniczay-palota Várgalériájában, valamint az 1778-ban alapított, egykori Piarista Gimnázium termeiben június 26-ig.
 

Ezt már olvasta!?

Hármas ütközés Veszprém határában

Autóbusz, tehergépkocsi és személyautó ütközött a 73-as főúton a Szabadság lakótelepi elágazónál.

A légi irányítók sztrájkolnak. Egy budapesti gépet töröltek, több késik.

A lakáskiadás jövedelméből adót kell fizetni

A tanév kezdetével lassan megtelnek a kiadó albérletek, így nem árt tisztázni a hosszú távú lakáskiadás szabályait.

Halálos baleset történt Herendnél

Egy teherautó munkagéppel ütközött szerda délelőtt. Ajka felé elterelik a forgalmat.

Ez a hétvége nem a strandolásról szól

Este záporok, zivatarok kíséretében hidegfront érkezik. Vasárnaptól számíthatunk ismét több napsütésre.

Na-Bed