Gondolatok, inspirációk turistaként

Írta:  8200 Veszprém május 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét megcsodálhatjuk a veszprémi és a környéken élő alkotók munkásságát.

Három évente rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Tárlatot, amely idén a Turista témakörhöz kapcsolódva ad betekintést az itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról.

A Gizella napok alatt tartott megnyitó alkalmával Porga Gyula polgármester kiemelte, a turizmus azt jelenti, hogy új élményekkel találkozhatunk, amit a tárlat is megerősít. A kiállítás kiemelt támogatója idén a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., aminek igazgatója, Temesváris Balázs köszöntőjében arról beszélt, hogy büszkék lehetünk környezetünkre, a Balaton, a Bakony közelségére, amit tovább gazdagítanak az itt alkotó emberek emlékei. “Turistaként új történeteket fogadunk be, de akkor válnak érdekessé, ha megoszthatjuk barátainkkal” - fogalmazott.


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

 

A rendszeresen megrendezett kiállítás célja, hogy minél teljesebb áttekintést kapjunk a város és a megye tájegységeihez kötődő, itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról. A régióban egyedülálló kiállítás szakmai megmérettetést jelent a művészeknek, egymás munkáinak megismerését, és a személyes találkozás lehetőségét is magában hordozza.

tárlaton megtalálhatók a hagyományos képzőművészeti alkotások, festmények, grafikák, plasztikák, szobrok, de a legmodernebb technikák is jelen vannak, mint a kompjúter-printek, illetve digitális video művek is.

A kiválasztott munkák három kiállítóhelyen tekinthetők meg: a Csikász Galériában, a Dubniczay-palota Várgalériájában, valamint az 1778-ban alapított, egykori Piarista Gimnázium termeiben június 26-ig.
 

Ezt már olvasta!?

Megnyitották Európa első sörszökőkútját Szlovéniában

Megnyitották Európa első sörszökőkútját, a Zöld Aranyat a szlovéniai Zalec városában - közölte a helyi média szerdán.

Szexért adott kedvezményeket a raboknak egy veszprémi börtönőrnő

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt nyomoz az ügy kapcsán.

Júliustól használt ingatlanra is felvehető lesz a kedvezményes csok-kölcsön

Két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint.

Megnyílt az ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén

A péntektől szeptember 25-ig látható kiállítás alkotói ebben az évben a Hol jár az eszed? kérdésre adták meg válaszaikat.

Több jármű is kigyulladt kedden

Mezőgazdasági gépek és személygépkocsi oltásához, hűtéséhez kértek segítséget a tűzoltóktól kedden.

Na-Bed