Gondolatok, inspirációk turistaként

Írta:  8200 Veszprém május 14 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét megcsodálhatjuk a veszprémi és a környéken élő alkotók munkásságát.

Három évente rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Tárlatot, amely idén a Turista témakörhöz kapcsolódva ad betekintést az itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról.

A Gizella napok alatt tartott megnyitó alkalmával Porga Gyula polgármester kiemelte, a turizmus azt jelenti, hogy új élményekkel találkozhatunk, amit a tárlat is megerősít. A kiállítás kiemelt támogatója idén a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., aminek igazgatója, Temesváris Balázs köszöntőjében arról beszélt, hogy büszkék lehetünk környezetünkre, a Balaton, a Bakony közelségére, amit tovább gazdagítanak az itt alkotó emberek emlékei. “Turistaként új történeteket fogadunk be, de akkor válnak érdekessé, ha megoszthatjuk barátainkkal” - fogalmazott.


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

 

A rendszeresen megrendezett kiállítás célja, hogy minél teljesebb áttekintést kapjunk a város és a megye tájegységeihez kötődő, itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról. A régióban egyedülálló kiállítás szakmai megmérettetést jelent a művészeknek, egymás munkáinak megismerését, és a személyes találkozás lehetőségét is magában hordozza.

tárlaton megtalálhatók a hagyományos képzőművészeti alkotások, festmények, grafikák, plasztikák, szobrok, de a legmodernebb technikák is jelen vannak, mint a kompjúter-printek, illetve digitális video művek is.

A kiválasztott munkák három kiállítóhelyen tekinthetők meg: a Csikász Galériában, a Dubniczay-palota Várgalériájában, valamint az 1778-ban alapított, egykori Piarista Gimnázium termeiben június 26-ig.
 

Ezt már olvasta!?

Hármas karambol Csesznek térségében

Két személyautó és egy kamion ütközött Csesznek közelében. Nem sérült meg senki a balesetben.

Eltiltották, mégis vezetett

Veszprémben a Budapest úton egy Volkswagen típusú személygépkocsit és az azzal közlekedő berhidai férfit ellenőriztek a rendőrök a hétvégi éjszakán. 

Pályázat indul lakóépületek energetikai korszerűsítésére

Több mint 200 milliárd forint visszatérítendő támogatás jut lakóépületek energetikai korszerűsítésére.

Veszprém döntősként folytathatja a versenyt

A 2023. év Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címért Debrecennel és Győrrel szállunk ringbe.

Töretlen az állatkert sikere

Az elmúlt hétvégén mintegy tízezren voltak kíváncsiak az állatkertre és az új dinóparkra. A következő cél a Fejesvölgyi terület rekonstrukciója. 

Na-Bed