Veszprémbe érkezett a toborzó országfutás

Írta:  8200 Veszprém május 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendezvény célja elsősorban a katonai hivatás népszerűsítése.

Az eseményhez kapcsolódva Toborzó napot tartottak az Óváros téren csütörtökön, ahol Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott megerősítette, a magyar társadalom és a honvédség kapcsolatának erősítését célozta meg a Toborzó futás. "A sport egyben kikapcsolódás, feltöltődést, egészségmegőrzést, a jó hangulatú versenyeket jelenti" - húzta alá.

A délelőtt folyamán megkoszorúzták az I. világháborús emlékművet a Vörösmarty téren, az Óváros téren pedig bemutatók, valamint kulturális programok szórakoztatták az érdeklődőket.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a főváros és valamennyi megyét érintő 2016 kilométeres váltófutást rendez április 13. és május 20. között.  

Ezt már olvasta!?

Új vasúti menetrend lép életbe december 15-én

December 15-én, vasárnap lép életbe a személyvonatok 2019-2020-as menetrendje - közölte a MÁV-Start Zrt., a MÁV vasúti személyszállítással foglalkozó leányvállalata pénteken az MTI-vel.

A múlt év szeptember-novemberében 284 ezer volt a munkanélküliek száma.

Intézményi felújítások

Közel 110 millió forintot költ az önkormányzat az idei büdzséből intézményi felújításokra. Több iskolánál már a munkaterületet is átadták.

Star Wars és Gyűrűk ura miniben

Több tíz éves magángyűjtemény adja a Kockanapok - Lego kiállítás alapját, ami hétfőig tekinthető meg Veszprémben.

Novemberben is több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai 2014 novemberéhez képest, a Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el.

Bakony Média névjegykártya