Lesz strand az uszoda mellett?

Írta:  8200 Veszprém május 17 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gyakran felteszik ezt a kérdést a polgármesternek a napokban zajló lakossági fórumsorozaton.

Az előzetes magvalósíthatósági tanulmány alapján úgy döntött a közgyűlés, hogy a Veszprém Aréna közelében lenne a legjobb helyen a tervezett uszoda. A helyszín egész pontosan a barkácsáruház mögötti zöld mezős terület, közel a 8-as főúthoz. A következő lépés a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, ezt szeptemberig kell kiviteleznie az önkormányzatnak. Ez tartalmazza, hogy pontosan milyen funkciók kapnak helyet a létesítményben, illetve mekkora költségekkel jár a beruházás.

 

A legutóbbi közgyűlésen döntött a testület az építési helyszín ingatlanmegvásárlásáról. Az előterjesztési dokumentumban részletezik az épület igényt, ennek értelmében egy fix mélységű 50x25 méteres, egy fix mélységű 25x25 méteres, valamint egy 10x16 méteres, változó mélységű tanmedencét alakítanának ki.

A lakossági fórumokon gyakori kérdés, hogy milyen más, nem csak a sportot kiszolgáló egyéb szolgáltatásokra lehet számítani a tervezett uszodában. A legtöbben strandot szeretnének, a polgármester válaszában azonban rendre felhívta a lakosok figyelmét, hogy 20 kilométerre a Balatontól nem lehetne gazdaságosan működtetni egy strandot, ami éves szinten 400-500 millió forint működési költséggel bírna. Azonban az elképzelések szerint helyet kap az épületbe többek között egy gyermekpancsoló medence, egy merülő medence, továbbá szolárium, szauna is.

 

A látványtervek alapján egyébként - 2. ütemként - strand és kültéri medence is megvalósulna. Porga Gyula polgármester már maga is megerősítette a Kossuth iskolában tartott lakossági fórumon, a terület rendelkezésre áll, ha terjeszkedni szeretnének a későbbiekben.
 

Ezt már olvasta!?

Hamis fizetési felszólításokra figyelmeztet a Magyar Telekom

Csalók hamis e-mailben fizetési felszólítást küldtek a Magyar Telekom nevében.

Légpuskával lőtt a kutyára

A nyomozóhatóság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 62 éves férfivel szemben.

Elsőbbség a bringásoknak

Az elmúlt napokban két helyen is változott a forgalmi rend a városban, ahol így a kerékpárosoknak lett elsőbbségük.

A zenei, irodalmi és egyéb programok megtartása mellett idén a színház áll a Művészetek Völgye fókuszában.

Országos sztrájkra készülnek a Tescó dolgozók

A szakszervezet célja, hogy az áruházláncnál a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállaló fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika