Lesz strand az uszoda mellett?

Írta:  8200 Veszprém május 17 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gyakran felteszik ezt a kérdést a polgármesternek a napokban zajló lakossági fórumsorozaton.

Az előzetes magvalósíthatósági tanulmány alapján úgy döntött a közgyűlés, hogy a Veszprém Aréna közelében lenne a legjobb helyen a tervezett uszoda. A helyszín egész pontosan a barkácsáruház mögötti zöld mezős terület, közel a 8-as főúthoz. A következő lépés a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, ezt szeptemberig kell kiviteleznie az önkormányzatnak. Ez tartalmazza, hogy pontosan milyen funkciók kapnak helyet a létesítményben, illetve mekkora költségekkel jár a beruházás.

 

A legutóbbi közgyűlésen döntött a testület az építési helyszín ingatlanmegvásárlásáról. Az előterjesztési dokumentumban részletezik az épület igényt, ennek értelmében egy fix mélységű 50x25 méteres, egy fix mélységű 25x25 méteres, valamint egy 10x16 méteres, változó mélységű tanmedencét alakítanának ki.

A lakossági fórumokon gyakori kérdés, hogy milyen más, nem csak a sportot kiszolgáló egyéb szolgáltatásokra lehet számítani a tervezett uszodában. A legtöbben strandot szeretnének, a polgármester válaszában azonban rendre felhívta a lakosok figyelmét, hogy 20 kilométerre a Balatontól nem lehetne gazdaságosan működtetni egy strandot, ami éves szinten 400-500 millió forint működési költséggel bírna. Azonban az elképzelések szerint helyet kap az épületbe többek között egy gyermekpancsoló medence, egy merülő medence, továbbá szolárium, szauna is.

 

A látványtervek alapján egyébként - 2. ütemként - strand és kültéri medence is megvalósulna. Porga Gyula polgármester már maga is megerősítette a Kossuth iskolában tartott lakossági fórumon, a terület rendelkezésre áll, ha terjeszkedni szeretnének a későbbiekben.
 

Ezt már olvasta!?

Választás 2018 - Veszprém továbbra is átlag felett

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a szavazásra jogosultak 53,64 százaléka adta le szavazatát országosan.

Háromnapos országos sebességmérő akciót kezd a rendőrség

Augusztus 23. és 25. között a megengedett legnagyobb sebesség megtartását vizsgálják.

Nem lassul a magyar zeneipar

Az előző évhez hasonlóan 2016-ban ismét több mint 18 ezer új magyar zeneművet regisztráltak. 

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Azok a diákok jelentkezhetnek, akik a rendes eljárásban nem kerültek be felsőoktatási intézménybe vagy az idén nem nyújtottak be kérelmet. 

Kemény faggyal érkezett meg a tavasz

-17,6°C-os minimumot regisztrált a VMeteo.hu mérőállomása Veszprémben csütörtökre virradóra. 

Na-Bed