Kialszik a láng a XV. paralimpia záróünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2016. szeptember 18-án este. Kialszik a láng a XV. paralimpia záróünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2016. szeptember 18-án este. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kialudt a láng Rióban

Írta:  MTI szeptember 19 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A piros-fehér-zöld küldöttség egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szerzett a paralimpián.

A helyi idő szerint vasárnap esti záróünnepségen kialudt a láng Rio de Janeiróban, s ezzel befejeződött a XV. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amely szeptember 7-én kezdődött.

A brazíliai viadalon 22 sportágban küzdöttek a résztvevők, 164 ország több mint 4000 sportolója, köztük 43 magyar vett részt. A piros-fehér-zöld küldöttség egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szerzett.

Bár néhány szektort a koreográfia miatt lezártak, ezt leszámítva a legendás Maracana Stadion lelátójának nagy része megtelt a mintegy háromórás ceremóniára, amellyel a házigazdák a sportolók és a lebonyolítást segítő önkéntesek előtt kívántak tisztelegni, s amelynek központi eleme a hang és a zene volt.

A ceremónia egy nagy bulival zárult, amelynek során népszerű brazil énekesek előadását hallhatta a publikum. Ezzel a résszel a szervezők arra buzdították az embereket, hogy szélesítsék érzékeiket, a különbözőségekre erőként tekintsenek, s egy olyan világot építsenek, amely mindenkié. A parti a házigazdák szándéka szerint az egyetemes szeretetet szimbolizálta.

A buli közben, záróakkordként 300 szélkerék érkezett az arénába, s ezek oltották el a lángot, amely a paralimpia kezdete óta lobogott, és szimbolizálta a játékok szellemiségét.

A riói volt az első paralimpia Dél-Amerikában. 

Ezt már olvasta!?

Hűvös reggelek után nyárias idő

26-27°C is lehet a maximum hőmérséklet Veszprémben.

Több mint ötven tüzet okoztak a tűzijátékok, balesetek is történtek

Több mint ötven tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda délelőtt az MTI-vel.

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn

Egy tartály egyik vezetéke sérült meg.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság Veszprémben

Egy öt fős társaság szólalkozott össze a veszprémi autóbusz-pályaudvaron. 

Június 12-ig lehet pályázni Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására, a pályázatokat június 12-ig lehet benyújtani - közölte az MTÜ a honlapján.

Bakony Média névjegykártya