Zeneszerző rendez musicalt a Veszprémi Petőfi Színházban

Írta:  VPSZ november 09 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szomor György, a Diótörő és Egérkirály zeneszerzője rendezi a Veszprémi Petőfi Színház előadását.

Mindig kiemelten fontos, hogy - különösen a karácsonyi időszakban - olyan előadást vigyünk színre, amely boldogságot, szeretetet, harmóniát áraszt. Így esett ebben az esztendőben a választásunk a Diótörő és Egérkirály című nagyszerű műre - mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az olvasópróba alkalmával a napokban. Hozzátette, nagy öröm számára, hogy Szomor György rendezi az előadást. - A mű többször bizonyította már, hogy mennyire mélyen és erősen szólítja meg a nézőket. Szeretnénk megajándékozni a közönségünket decemberben egy igazi szeretet történettel. Ez egy nagyszerű mese, amely a mi szívünkről, lelkünkről, emberségünkről szól, és annak ellenére, hogy sok állat karakter jelenik meg a színen, mindvégig érezzük, hogy ezek mi vagyunk, akár mi is lehetnénk - vélekedett.

Szomor György, az előadás rendezője és zeneszerzője természetesen saját gyermekének tekinti a darabot. Mint mondta, ez volt az első szerzeménye. - Rengeteg érzés keringett a fejemben, amikor a musical változatot készítettem, ezeket szeretném nektek átadni a próbák folyamán - szólt a társulathoz. - Egerek és babák szerepelnek benne, de ők mind egy kislány álmában jelennek meg, és egy szép történetet mesélnek el. Ezt kell úgy előadni, hogy az igazán nagy gyerekek, vagyis a felnőttek is élvezzék, miközben sok esetben a dalok és táncok által közlünk érzelmeket. Megjegyezte még, nagyon nehéz együtt dolgozni az élő szerzővel, a veszprémi társulatnak most megadatott ez a nehézség, ami időnként hatványozottabb elvárásokat jelent - vetítette előre. 

A bemutató időpontja: 2018. december 7.

Ezt már olvasta!?

Szeretetet sugároz a Diótörő és Egérkirály

Az egész család számára nagyszerű kikapcsolódást jelenthet a Diótörő és Egérkirály című musical, amit december 7-én mutatnak be a Veszprémi Petőfi Színházban.

Átadták a 8-as főút székesfehérvári elkerülőjét

Tizenötmilliárd forintból valósult meg a 8-as főút székesfehérvári elkerülőjének harmadik szakasza, melyet hétfőn adtak át a forgalomnak.

Máshol tévét, nálunk nyomtatót vásároltak először

Hosszú várakozás előzte meg a Media Markt veszprémi nyitását. Megnéztük, mennyire mozgatta meg az embereket.

A segélyhívások 70 százaléka semmilyen beavatkozást nem igényel

A segélyhívószámok rendeltetéstől eltérő használata szabálysértés.

Az epicentrum a közép-olaszországi Marche és Umbria tartomány térségében volt.

Na-Bed