Felnőtteknek is szóló ifjúsági darab az Égigérő fű

Írta:  petofiszinhaz.hu szeptember 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy ifjúsági előadás lesz a Veszprémi Petőfi Színház idei első bemutatója szeptember 21-én, szombaton, de az Égigérő fű garantáltan sok szép emléket idéz fel a felnőttekben is.

Janikovszky Éva ifjúsági regényét 1979-ben filmesítették meg Palásthy György Balázs Béla-díjas, Érdemes művész rendezésében, de a mai napig ismert mindenki előtt ez a kedves kis történet. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül.
Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent. A ház lakói, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy az udvarra gyeptéglák kerüljenek...

Janikovszky Éva csodálatos műve Palásthy György rendezésében vált kultikus filmmé. Nagyon sok szülő láthatta, akik most szeretnék megmutatni a gyermekeiknek is.
- Igyekeztem hű maradni ahhoz a világhoz, történethez, naivitáshoz, szépséghez, amely jellemzi ezt a kort – mondta a rendező, Oberfrank Pál. - A mű arról szól, hogy ha az ember valamiben hisz, azt nagy meggyőződéssel kell megélnie. A szemétszedésnek is megvan a művészete. Ezzel az igényességgel és aprólékossággal kell figyelnünk a saját dolgainkra.

Az eladás közben többször megszólalnak a korra jellemző hanghatások, szignálok. - Felcsendül a Delta szignálja, a Reggeli krónika hangja, vagy éppen a Telesport, amiket hallgatva előjön belőlünk a rejtett múltunk, ami nagyon mélyen bennünk van – vélekedett Oberfrank Pál, aki hozzátette, ifjúsági bérletben lesz látható a darab, de erősen ajánlott a felnőtteknek is, ezért bérletszünetben is megjelenik majd a kínálatban.

Poldi bácsi szerepében Kőrösi Csabát láthatjuk. – Gyermekkoromban sokszor láttam a filmet, de azóta nem néztem meg. Egy ifjúsági regény alapján készült a mű, de igazából a felnőtteknek szól nagyon komoly dogokat feldolgozva. Ez az a kor, amikor a gyermekek még játszanak, nem kütyüket simogatnak, az emberek pedig figyelnek egymásra – vélekedett.

- Nagyon vártam már a próbafolyamatot, kíváncsi voltam, hogy a sokak által a televízióból ismert gyermekkort visszaidéző kedves történet, hogyan valósulhat meg majd színpadon. Poldi bácsi, Misu, Kamilla, a szenesember, a szórakozott fiatalok története a szülőknek és nagyszülőknek már ismerős lehet, de a mostani fiatalság számára is remek szórakozást ígér. Igazi szeretnivaló darab, ezért ajánlom kicsiknek és nagyoknak is jó szívvel - invitált Kőrösi Csaba.

A fiatal szereplőket osztott szereposztásban Rozsos Regő és Molnár Anna Bella, illetve Zámbó Dávid és Fischer-Kovács Iza alakítja.

Az előadások időpontjai itt megtekinthetők.

Bemutató: 2019. szeptember 21., szombat 17 óra.

Ezt már olvasta!?

Új utcanevek Veszprémben

Két közterület esetében is új nevet kell megszoknunk a belvárosban.

Sikerrel zárult jótékony akciók

A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is sikerült támogatni a Fidelitas Veszprémi Csoportjának.

Több mint ötvenezer érdeklődő előtt.

Lőtéri menetrend szeptemberben

Több alkalommal is nemzetközi, éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozások zajlanak a lőtéren.

Civil napot tartottak

Átadták a Pro Civitate díjat is, amellyel a kiemelkedő tevékenységet végző városi civil szervezeteket jutalmazzák.

Bakony Média névjegykártya