Mozaik Múzeumtúra Roadshow Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém május 24 2017 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egész napos, minden korosztálynak szóló, ingyenes múzeumpedagógiai programok, tárlatvezetések, séták és piknikkoncertek várják a látogatókat.

A Laczkó Dezső Múzeum 2017. május 26-án, pénteken 8 és 22 óra között első alkalommal rendezi meg a Mozaik Múzeumtúra Roadshow országos rendezvénysorozat helyi programjait. Az egész napos, minden korosztálynak szóló, ingyenes múzeumpedagógiai programok, tárlatvezetések, séták, és piknikkoncert a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza Veszprém és a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény közös szervezésében valósulnak meg.

A délelőtt során az iskolás nyílt nap keretében a három intézményben - előzetes bejelentkezés után - ingyenes programok várják a veszprémi általános és középiskolás csoportokat. 

A délutáni órákban az ingyenes tárlatvezetéseké a főszerep. A Laczkó Dezső Múzeum aktuális időszaki kiállításaiban a kurátorok és fiatal veszprémi színjátszók (Veszprémi Egyetemi Színpad, Alig Színpad) várják az érdeklődőket. A Művészetek Háza Veszprém 14-17 óráig, óránként induló vezetések során kalauzolja az érdeklődőket a Modern Képtár – Vass Gyűjtemény, a Csikász Galéria és a Dubniczay-palota/Várgaléria új kiállításain. 16 órától a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Kiegyezés és koronázás – 1867 című kiállításban kedvezményes tárlatvezetéssel várja a látogatókat az Érseki Palotában.

A Bakonyi Ház szomszédságában 14 órától Népi Játék Udvarral és Gombrich Mester Művészeti Tanodájának művészeti foglalkozásaival várják a családokat, gyermekeket.

17 órától ingyenes városi kultúrtörténeti sétára invitálják a veszprémieket. Vezetőik segítségével olyan titkokat és érdekességeket is megtudhatnak, mint az ágyúgolyók rejtélye, latin feliratok valódi jelentése, bepillanthatnak a fülkeszobrok háta mögé, titkos helyeket fedezhetnek fel, épületdíszítmények ikonográfiáját fejthetik meg dr. Simon Katalin, dr. Herth Viktória, Hasprai Katinka vezetésével.

Az nap zárásaként 20 órától, a múzeumépület mellett az Erzsébet sétányon Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián zenés verses, verses zenés piknikkoncertjére várnak mindenkit.

 

Na-Bed