A Gizella Nőikar koncertje a Gizella Napokon

Írta:  8200 Veszprém május 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A magyar zene és költészet gyöngyszemei címmel Teleki Gergő zongoramű vész és a Dominek Anna szı́nmű vész közremű ködésével 2019. május 12-én, vasárnap 18 órától a Megyeháza Szent István termében (8200 Veszprém, Megyehá z tér 1.)

Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együttese, a Gizella Nőikar 2019. évi Gizellanapi hangversenyét A magyar zene és magyar költészet gyöngyszemei címmel hirdeti meg.

A Gizella Nőikar 2002-ben alakult Veszprémben, a királynék városában, zenét szerető hölgyek összefogásából. A kórus alapı́tó karnagya Borbásné Gazdag Gabriella. Az együ ttes két évvel ezelőtt, a Gizella-napi hangversenyen ünnepelte fennállásának 15 éves jubileumát, 2018-ban pedig Veszprém megyei Prima-díjjal tüntették ki.

Veszprémben rendszeresen közreműködnek városi ünnepségeken, fesztiválokon. A Gizella Napok záró koncertjét immár hagyományosan ők adjá k a Megyeháza Szent István termében.

Az idei koncertjükön közreműködik Teleki Gergő zongoraművész és Dominek Anna színművészt, akik a kó rus idei kistérségi koncertsorozatá ban is szerepeltek vendégművészként.

Bakony Média névjegykártya